GroenErwt Transfarmacie

Logo / website

Het begint met één erwt, een kleine ronde sterke vorm met potentie… Eenmaal ontkiemd, groeit de erwt uit tot een chaotisch plantje dat woekert en verbindt… Het eindproduct is een peul als geordend systeem van nieuwe erwtjes… Daarna begint het weer opnieuw, als een perpetuum mobile…

Waarom de naam GroenErwt? In een groene erwt zit alles wat je nodig hebt om te veranderen. Voor mij een mooie metafoor voor kracht, groei, verbinding én transitie. De twee aaneensluitende kleine e’s zijn bewust samengevoegd tot een hoofdletter E. Dat kan vreemd ogen, maar enig ongemak en anders kijken hoort juist bij transities.

Voor het ontwerp van logo en website ben ik in zee gegaan met Saskia van Kronenburg van Van Kronenburg Grafisch Ontwerpbureau. Dit was een mooi groeiproces met veel intuïtieve vragen als Hoe zien anderen mij? Welk beeld wil ik oproepen? Wat wil ik met GroenErwt uitstralen? Welk lettertype past daar het beste bij?

Wat ik met GroenErwt-Transfarmacie wil gaan doen, heeft Saskia als geen ander weten te vatten in een compleet en helder beeld. Er zit in dat je met één stap begint en een beweging in gang zet, tot de geleidelijke ontwikkeling naar een nieuwe kleur.

Het logo past mij daarom precies, als een favoriete comfortabele jas!

Marja Bogaards

Portretfotografie door Remco van Vondelen